Data: 2009-10-29 08:41:13
Temat: Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?
Od: Felinity <f...@j...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 29 Oct 2009 09:13:56 +0100, Rysiek napisał(a):
> Witam.
>
> Czego trzeba dopilnować, żeby pieczone w piekarniku, w żaroodpornym
> naczyniu, ćwiartki nie były surowe w środku a spalone na zewnątrz?
> Owinąć folią? Jaka temperatura? Może macie jakieś proste przepisy?
>
Piec wolniej (zacząć od 120-150 stopni, 25-35 minut, sprawdzić czy
upieczone, jeśli nie, to dopiec), pod przykryciem, na koniec pieczenia
odkryć i dopiec do rumianości, np. z włączonym termoobiegiem, grillem,
czy chociaż wentylatorem.
Fel
--
http://felinity.jogger.pl/
|