Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak upiec ćwiartki z kurczaka? Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!n
emesis.news.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-m
ail
From: "Dariusz K. Ładziak" <l...@w...pdi.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?
Date: Fri, 30 Oct 2009 14:01:20 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 27
Message-ID: <hceomu$pbl$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <hcbis6$s0d$1@inews.gazeta.pl> <hcbkf9$f2b$1@inews.gazeta.pl>
<hcelbd$1a9p$1@news.mm.pl> <hcenql$omi$1@nemesis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: aemb19.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1256908318 25973 79.191.53.19 (30 Oct 2009
13:11:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 30 Oct 2009 13:11:58 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.23)
Gecko/20090825 SeaMonkey/1.1.18
In-Reply-To: <hcenql$omi$1@nemesis.news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:325061
Ukryj nagłówki

Użytkownik Misiek napisał:

> Niekoniecznie...
> Jest szkola pieczenia wlasnie w niskich temperaturach, ale dl;uzej i
> pozniej "dopiekanie" w wyzszej...
> na travelu kiedys pokazywali pieczenie rosbefu chyba wlasnie w roznych
> temperaturach lacznie ze wstepnym opiekaniem i wyszlo na to ze najmniej
> sokow mieso traci kiedy sie je piecze dlugo w nizszej temperaturze heh
> Calkiem na odwrot niz mnie uczono :-)

I w tym programie mieli racje i ciebie dobrze uczono. Żeby mięso nie
traciło soków to na początek trzeba mu powierzchnie intensywnie przypiec
- zatem pieczenie należy zacząć w wysokiej temperaturze. Tyle że wówczas
zanim się środek dopiecze to wierzch się ciut mocno spali. I tu właśnie
etap pieczenia w obniżonej temperaturze - żeby mięso doszło nie paląc
się nadmiernie z wierzchu. Na koniec oczywiście warto ciut ostrzej
przypiec dla ładnej skórki na takim kurczaku.

--
Darek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.10 Misiek
30.10 Felinity
30.10 Felinity
30.10 Ap3k
30.10 Dariusz K. Ładziak
30.10 Felinity
30.10 Felinity
30.10 Ap3k
30.10 Maciej Jastrzębski
31.10 Dariusz K. Ładziak
31.10 Ap3k
01.11 Maciej Jastrzębski
02.11 Misiek
02.11 Stokrotka
02.11 Misiek
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6