Data: 2015-02-14 18:54:59
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 18:46 Adam <A...@a...pl> pisze:
> Użytkownik "Trefniś" napisał
>
>> Ale jeśli powiem Ci, że nierdzewna bez żadnej powłoki może smażyć
>> _całkowicie_ bez tłuszczu?
>> Do tego np. kotleta schabowego (mięso bez panierki) nie trzeba
>> wtedy w ogóle solić, ani inaczej przyprawiać? Wszystkie smaki
>> zapewnia skarmelizowana warstewka mięsa?
>
> To są ważne argumenty, nawet dla takiego laika w sprawach
> kuchni jak ja.
> Czy zatem byłby sens kupienia przeze mnie patelni nierdzewnej
> o średnicy max. 20 cm? Jakie jeszcze cechy powinna mieć?
Do pewnego stopnia krys ma rację :)
Taki kotlet (zaznaczam, bez panierki) bez tłuszczu i przypraw to jakaś tam
ciekawostka.
Jest naprawdę bardzo smaczny, ale to nie jest jedyna zaleta takiej patelni.
Poza tym kierunek wskazany przez Jarosława jest dobry.
Garnek ze stali nierdzewnej i dopiero smażenie w nim za moimi życzliwymi
poradami.
A może nawet pożyczyć od kogoś taki gar/patelnię?
Rodzina, dziewczyna, sąsiadka...
Powtarzam - teraz prawie wszyscy mają.
Albo popróbować smażenia u rodziny?
--
Trefniś
|