Data: 2014-11-03 18:57:35
Temat: Re: Karmel
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-03 18:06, Jarosław Sokołowski pisze:
> Paździerzowym jest on dlatego, że wyglądem przypomina płytę wiórową czy
> też paździerzową. Robi się go z ziemniaków tartych na tarce warzywniczej,
No to ja też od dawna robię placki paździerzowe, ale to dzieło
przypadku. Gdzieś zagubiła się przystawka do tarcia z drobnymi oczkami,
więc trę maszynowo na tej do warzyw. Ale moje placuszki są niewielkie, z
dużą ilością cebuli i pieprzu, brzegi są chrupiące. Jem je same, tylko
posolone, takie najbardziej lubię.
Mąki nie daję wcale, tylko ziemniaki i jajko.
Daję na patelnię dwie kropelki oleju, nigdy nic nie przywiera.
Kiedy są ludzie do placków (bo ja to nie ludź) robię też takie duże (nic
nie przywiera), z paprykarzem, czym czymś tam.
--
B.
|