Data: 2014-11-03 19:25:27
Temat: Re: Karmel
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-03 19:11, ZZZ pisze:
> No i w tej wersji bardzo dobre są placuszki z dyni piżmowej (o której
> wspominali co poniektórzy w sąsiednim wątku).
> Czyli tarką na grube wióry, jajko, a mąka jeśli puści za dużo soku.
> Słodzenie placków już po wierzchu po usmażeniu, bo jeśli posłodzić
> te wióry to puści dużo soku i wtedy trzeba by go odlewać albo dodawać
> więcej mąki.
Pomysł fajny, ale dla mnie tylko na wytrawnie, nie lubię nijakich
placków na słodko. Co się nadaje, by nadać tej dyni pieprzyku?
Średnio lubię dynię z powodu jej mdłego smaku, więc gdyby czymś solidnie
wyostrzyć, to chętnie.
--
B.
|