Data: 2018-05-16 02:19:58
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2018-05-15, i...@g...pl <i...@g...pl> wrote:
> Wyważanie drzwi? Takie zdanie wynika stricte z niewiedzy. Sens
> robienia kefiru w domu jest ogromny: pomijając brak dodatków (których
Sens robienia kefiru w domu widze taki, że ma się pełna kontrole nad
procesem, czytaj, nad tym co wyjdzie, np. teksturą (czy jak to zwał).
Sam proces jest na tyle prosty, że nie jest to żaden problem i czasowe
obciążenie aby sobie zrobić od czasu do czasu.
Rozważanie jest podobne do dawnych dylematów, oddawac filmy do
wywołania, czy wywoływac samemu. Jasne, że taniej i łatwiej było oddawać,
ale to co sie otrzymywało, to niekoniecznie było to co ktos chciał.
Czasami jak ktoś wie jak i lubi pójść o krok dalej to jednak warto
porobic rzeczy o watpliwym z p. widzenia forsy w kieszeni sensie.
Dodatkowo, jak już mowa o jakosci mleka, to przecież dobre też sie da
zdobyć a kefir z takiego dobrego już niekoniecznie.
--
Marcin
|