Data: 2018-05-16 02:11:21
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2018-05-15, Roman Tyczka <n...@b...no> wrote:
> On Tue, 15 May 2018 11:38:30 GMT, Marcin Debowski wrote:
>> Jedno ale: jak wszyscy wiemy, nie ma nic za darmo. Wiemy też, że
>> produkcja kefiru wymaga jednak odrobine więcej nakładów (etapów
>> procesowych, dodatków etc). Może więc jednak mleko użyte do produkcji
>> kefiru jest odrobinę mniej halo, niż standardowo dostępne? Jakies
>> zsiadłe zwroty, czy coś?
>
> Tego nie wiemy i nikt nie twierdzi, że produkcja kefiru jest darmowa.
Ale ja nie twierdzę, że ktoś twierdzi, że produkcja kefiru jest darmowa.
Jedybe co twierdze, że cos tu nie klika.
> Problem dotyczył nieszczelności w kumatorze akarma. Nawet teraz pomyślałem,
> że jego nick to fragment frazy: "nakarm trolla"?
Akarm się czymś zasłużył w przeszłości co zaowocowało tym, że nie jest
mi dane cieszyć się owocami jego przemyśleń.
> Nie wiem po ile mleko w skupie rolnicy sprzedają, ale z pewnością dużo
> taniej niż w sklepie stoi. U mnie w okolicy rolnik sprzedaje mleko z
> dowozem własnym do domu, ale bierze 3 zyle za litr, więc ten na pewno nie
> traci ;-)
No ale mógłiby jeszcze drożej dla kefiru.
--
Marcin
|