Data: 2018-05-15 20:04:12
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: i...@g...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Wyważanie drzwi? Takie zdanie wynika stricte z niewiedzy. Sens robienia kefiru w domu
jest ogromny: pomijając brak dodatków (których we własnoręcznie robionym kefirze w
kolejnych porcjach już praktycznie nie ma) - w sklepie kupujesz kefir stary, tj.
więcej niż trzydniowy. Zdecydowanie starszy, niż trzydniowy. Przekwaszony i z
alkoholem w wiekszej ilości niż w domowym.
W zakładzie produkcyjnym nie od razu po ukwaszeniu pakują go w butelki, nie od razu
wyjeżdża do sklepu, w sklepie też nie od razu jest kupiony i może stać tam i kisnąć
nawet miesiąc - dziś kupiłam porcję do zaszczepienia, bo zapomniałam zostawić z
własnego: kupny ma termin ważności do 8 czerwca!!!
A tylko młody, max. trzydniowy kefir, jest łagodny dla żołądka i nie ma ostrego,
nieprzyjemnego, zbyt kwasowego posmaku.
Taki efekt jest możliwy tylko przy robieniu i spożywaniu kefiru z dnia na dzień -
czyli kiedy pijesz świeżo ukwaszony, czyli 24 h po zaszczepieniu.
Spróbuj, zamiast krytykować bez pojęcia o sprawie - tylko wtedy zobaczysz różnicę w
jakości.
|