Data: 2018-05-18 20:41:56
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jawi pisze:
> Ja kefir robię w domu sam, wg przepisu podanego na początku.
> Można robić z ziaren kefirowych, nie używając jako "zaczynu"
> kupnego kefiru i kiedyś (dawno) też taki robiłem.
> Można robić kefir z mleka sojowego, a można kupić ziarna
> kefirowe, z których da się robić kefir z wody.
Jeśli tak daleko rozciągniemy znaczenie słowa "kefir", że może
on być z mleka sojowego albo wody, to tym bardziej może się na
to załapać z siadłe mleko w butelce po kefirze. Jeśli.
> Osłodzonej lekko lub z dodatkiem owoców. I ten ostatni chce
> spróbować, podobno jak zamknąć oczy i dać komuś spróbować,
> to mówi że pije kefir :)
No jasne, po smaku słodkich owoców niezawodnie poznać, że kefir!
--
Jarek
|