Data: 2018-05-18 23:00:47
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 18.05.2018 o 20:41, Jarosław Sokołowski pisze:
> Jawi pisze:
>
>> Ja kefir robię w domu sam, wg przepisu podanego na początku.
>> Można robić z ziaren kefirowych, nie używając jako "zaczynu"
>> kupnego kefiru i kiedyś (dawno) też taki robiłem.
>> Można robić kefir z mleka sojowego, a można kupić ziarna
>> kefirowe, z których da się robić kefir z wody.
> Jeśli tak daleko rozciągniemy znaczenie słowa "kefir", że może
> on być z mleka sojowego albo wody, to tym bardziej może się na
> to załapać z siadłe mleko w butelce po kefirze. Jeśli.
A mleko z kartonu tym bardziej może robić za prawdziwe mleko.
Ewa
|