Data: 2013-06-07 00:18:36
Temat: Re: Kiełbasa własnego wyrobu
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 6 Jun 2013 13:28:41 -0700 (PDT), Stachu Chebel napisał(a):
> On 6 Cze, 21:30, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>
>>
>> Oregano do baraniej kiełbaski może być niezłe, wyjdzie taka "bałkańska" :-)
>>
> Jak będziesz robiła następnym razem, radzę odłożyć pewną ilość miącha
> z przeznaczeniem do przyprawienia oreganem. Ile tego sypać? W/g gustu.
> Trza podczas mieszania kosztować. Ja zrobiłem to tak:
>
> - sypię, mieszam, kosztuję z palucha.
> - aromat oregano MUSI być wyczuwalny, ale nie dominujący.
>
> Aha!! Następnym razem jak będę robił kiełbaski, to chodzi mi po łbie
> też pewien eksperyment przyprawowy. Majeranek...
Majeranek klasycznie - daję do białej kiełbaski :-)
--
XL
"Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę,
zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."
Werner Heisenberg, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizyki
|