Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krolik - i co dalej? Re: Krolik - i co dalej?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Krolik - i co dalej?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: TiBi <d...@w...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Krolik - i co dalej?
Date: Sun, 14 Dec 2003 11:19:21 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <brhdga$6mc$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <brg620$7j1$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dj254.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1071397198 6860 80.54.232.254 (14 Dec 2003 10:19:58
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 14 Dec 2003 10:19:58 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20030925
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <brg620$7j1$1@atlantis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:183119
Ukryj nagłówki

Użytkownik Urszula napisał:

> Witaj wszystkich po bardzo, bardzo dlugiej przerwie :-)))
>
> Mam krolika w lodowce ... Potrzebuje przepisu na marynate oraz jak go
> przyrzadzic.
> Chcialabym, zeby smak byl pozbawiony 'dzikosci' czyli tego specyficznego
> zapachu. Jaka marynata bylaby odpowiednia?
>
> Czy potem przyrzadzic go w piekarniku, czy w garnku udusic?
>
> Pozdrawiam serdecznie,
> Ula
>
>
Czesc,
wedlug przepisu Kuchni Polskiej trzeba natrzec krolika nastepujaca
marynata: rozkruszony listek laurowy, rozmaryn, tymianek, lyzeczka soli,
szczypta pieprzu-wszystko razem utarte.
Natartego krolika skropic octem (2 lyzeczki) lub bialym winem (pol
szklanki), przykryc i odstawic na 2 dni do lodowki. W przepisie sa 24
godziny, ale jak mieso dluzej postoi robi sie bardziej miekkie i nie
czuc tak dziczyzna, czego wlasnie chcesz uniknac.
Potem na patelni trzeba podsmazyc 20dag boczku surowego i na wytopionym
tluszczy smazyc kawalki krolika. Przelozyc podsmazonego krolika do
zaroodpornego naczynia, dodac pokrojone w kostke 2 cebule, boczek, zalac
marynata, dodac sol i pieprz i wszystko polac 1 kieliszkiem winiaku. Po
godzinie pieczenia dodac 20dag suszonych sliwek i piec dalej przez 20 minut.
Na koniec wymieszac pol szklanki smietany z odrobina sosu z krolika,
wlac do naczynia z krolikiem i doprowadzic do zagotowania sosu.
I mozna podawac.
Palce lizac!
Pat

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.12 Wladyslaw Los
14.12 waldek
14.12 Wladyslaw Los
14.12 Wladyslaw Los
14.12 Wladyslaw Los
14.12 waldek
14.12 Wladyslaw Los
14.12 waldek
14.12 Wladyslaw Los
14.12 Urszula
14.12 Urszula
14.12 TiBi
14.12 Wladyslaw Los
14.12 Ewa (siostra Ani) N.
14.12 TiBi
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????