Data: 2017-09-07 18:18:16
Temat: Re: Lody domowe
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-09-07 o 16:25, t...@g...com pisze:
> W dniu czwartek, 7 września 2017 02:30:55 UTC+2 użytkownik Animka napisał:
>> W dniu 2017-09-06 o 08:54, t...@g...com pisze:
>>>> Jeśli masz czas i ochotę, to zajrzyj do tego wątku:
>>>> news://news.neostrada.pl:119/58337545$0$5152$6578511
...@n...neostrada.pl
>>>>
>>>> Jest tam link do jednego bardziej współczesnego przepisu , z którego ja
>>>> po kilku modyfikacjach (wprowadzonych po tamtej grupowej dyskusji) z
>>>> powodzeniem skorzystałam. W tym roku planuję powtórzyć, ale już z
>>>> użyciem wyłącznie mąki żytniej. Ciekawe czy też się uda.
>>>>
>>>> Ewa
>>> Ewo,
>>> naturalnie chcę spróbować. Czy mogłąbyś skopiować ten przepis i wrzucić go w
naszą grupę ? Link nie działa. Nie mogę go odpalić, wygląda na to że nie mam
dostępu...
>>> pozdrawiam
>> Możesz też poprosić Ewę, żeby Ci przesłala przesyłką pocztową kawałek
>> porcji do spróbowania.
>>
>> --
>> animka
> Animko,
> to bardzo uprzejma sugestia z Twojej strony, ale chciałbym najpierw sam spróbować i
nauczyć się. I tak na przykład kilka lat temu uczyłem się kisić kapustę. Po jakimś
pół roku/albo więcej i 20/albo więcej główkach do wyrzucenia nauczyłem się i jest to
najlepsza kapusta jaką jadłem (IMHO:).
> Z piernikiem Ewy na pewno tak prosto nie będzie ale za to jaka frajda kiedy w końcu
po raz pierwszy wyjdzie !!))) Jest to moje kulinarne marzenie żeby umieć przygotować
właśnie ów piernik. ))
> pozdrawiam
>
Tylko żartowałam :-) Zapomniałam emotki wstawić.
Zazdroszczę Ci trochę ukiszenia kapusty. Trzeba mieć dobrą piwnicę do
wstawienia beczki, a ja mam piwnicę w bloku mieszkalnym.
Pozdrawiam
--
animka
|