Data: 2016-12-18 21:13:59
Temat: Re: Majonez
Od: samya <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 18.12.2016 o 10:18, Qrczak pisze:
> Dnia 2016-12-17 23:44, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>> W dniu 17.12.2016 o 18:53, cef pisze:
>>> W dniu 2016-12-17 o 18:39, FEniks pisze:
>>>
>>>> A serio - kiedyś olej rzepakowy to był śmierdzący syf. Obecnie to jeden
>>>> z najzdrowszych olejów (po genetycznej modyfikacji rzepaku, he he).
>>>>
>>>> Ewa
>>>
>>> Może i najzdrowszy,
>>
>> Nie wiem, czy w ogóle naj-, ale na pewno do smażenia bardzo dobry. A ten
>> tłoczony na zimno także dobry do sałatek.
>>
>>> ale śmierdzi nadal.
>>
>> Bo każdy olej ma lekko nieprzyjemny zapach (według mnie przynajmniej).
>
> Nie każdy, nie każdy. Spróbuj z orzechów, czarnuszki czy ostropestu.
I z sezamu.
>
>> Oliwa także niezbyt przyjemnie pachnie.
Kiedys zrobilam na niej majonez...
Poszedl w rury..
@
|