Data: 2016-12-19 22:12:48
Temat: Re: Majonez
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-12-19 o 19:23, Ikselka pisze:
> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>> W dniu 2016-12-18 o 21:28, samya pisze:
>>> W dniu 18.12.2016 o 19:26, Animka pisze:
>>>> W dniu 2016-12-18 o 17:58, stefan pisze:
>>>>> W dniu 2016-12-18 o 17:27, Animka pisze:
>>>>>
>>>>>> Muszę na google poszukać coś na temat własnoręcznie klarowanego
>>>>>> masełka,
>>>>>> bo nic o tym nie wiem:-(
>>>>>> W ogóle chyba nigdy nie jadłam klarowanego masła.
>>>>>>
>>>>> służę pomocą i polecam. Naprawdę dobre!
>>>>> http://artkulinaria.pl/magia-gotowania/kulinarne-abc
/klarowanie-masla-przepis-krok-po-kroku
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>> Dzięki, przeczytałam. Wolę jednak nieklarowane :-)
>>>>
>>>>
>>> Klarowane jest niezastapione do smazenia, dodawania do zup i
>>> generalnie do potraw na goraco.
>>> Zwykle maslo bym uzywala tylko na zimno. Do kanapek.
>>>
>> Ja dodaję do prawie wszystkiego. Smażę na nim naleśniki, jajecznicę itp.
>> Pycha.
Ja też używam ciągle - j.w. oraz do fasolki szparagowej, kalafiora,
smażenia i pieczenia ryb.
Na ojeju ryb nie smażysz?
--
animka
|