Data: 2016-12-19 19:23:16
Temat: Re: Majonez
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
> W dniu 2016-12-18 o 21:28, samya pisze:
>> W dniu 18.12.2016 o 19:26, Animka pisze:
>>> W dniu 2016-12-18 o 17:58, stefan pisze:
>>>> W dniu 2016-12-18 o 17:27, Animka pisze:
>>>>
>>>>> Muszę na google poszukać coś na temat własnoręcznie klarowanego
>>>>> masełka,
>>>>> bo nic o tym nie wiem:-(
>>>>> W ogóle chyba nigdy nie jadłam klarowanego masła.
>>>>>
>>>> służę pomocą i polecam. Naprawdę dobre!
>>>> http://artkulinaria.pl/magia-gotowania/kulinarne-abc
/klarowanie-masla-przepis-krok-po-kroku
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>> Dzięki, przeczytałam. Wolę jednak nieklarowane :-)
>>>
>>>
>> Klarowane jest niezastapione do smazenia, dodawania do zup i
>> generalnie do potraw na goraco.
>> Zwykle maslo bym uzywala tylko na zimno. Do kanapek.
>>
> Ja dodaję do prawie wszystkiego. Smażę na nim naleśniki, jajecznicę itp.
> Pycha.
>
Ja też używam ciągle - j.w. oraz do fasolki szparagowej, kalafiora,
smażenia i pieczenia ryb.
--
XL
|