Data: 2016-12-19 22:34:22
Temat: Re: Majonez
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-12-19 o 22:12, Animka pisze:
> W dniu 2016-12-19 o 19:23, Ikselka pisze:
>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>> W dniu 2016-12-18 o 21:28, samya pisze:
>>>> W dniu 18.12.2016 o 19:26, Animka pisze:
>>>>> W dniu 2016-12-18 o 17:58, stefan pisze:
>>>>>> W dniu 2016-12-18 o 17:27, Animka pisze:
>>>>>>
>>>>>>> Muszę na google poszukać coś na temat własnoręcznie klarowanego
>>>>>>> masełka,
>>>>>>> bo nic o tym nie wiem:-(
>>>>>>> W ogóle chyba nigdy nie jadłam klarowanego masła.
>>>>>>>
>>>>>> służę pomocą i polecam. Naprawdę dobre!
>>>>>> http://artkulinaria.pl/magia-gotowania/kulinarne-abc
/klarowanie-masla-przepis-krok-po-kroku
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Dzięki, przeczytałam. Wolę jednak nieklarowane :-)
>>>>>
>>>>>
>>>> Klarowane jest niezastapione do smazenia, dodawania do zup i
>>>> generalnie do potraw na goraco.
>>>> Zwykle maslo bym uzywala tylko na zimno. Do kanapek.
>>>>
>>> Ja dodaję do prawie wszystkiego. Smażę na nim naleśniki, jajecznicę
>>> itp.
>>> Pycha.
> Ja też używam ciągle - j.w. oraz do fasolki szparagowej, kalafiora,
> smażenia i pieczenia ryb.
>
> Na ojeju ryb nie smażysz?
>
LOL
Miało być: na oleju.
--
animka
|