Data: 2016-12-18 23:35:28
Temat: Re: Majonez
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .12.2016 o 23:16 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
(...)
>> A czy możesz zdradzić, jaki smak/posmak ma masło klarowane fabrycznie?
>>
>
> Niemal zero. Raczej nie wyczuwam jakiegoś specyficznego. Używam masła
> Mlekovity:
> https://www.google.pl/search?q=mlekovita+klarowane&r
lz=1CDGOYI_enPL698PL699&hl=pl&prmd=inv&source=lnms&t
bm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIqPOq4v7QAhXNNFAKHd7qBwsQ_A
UIBygB&biw=320&bih=492
>
Tak właśnie sądziłem, że powinno być praktycznie bezsmakowe.
Ale kupować tylko po to, żeby się przekonać...
A już sądziłem, że popełniam kardynalny błąd nie spalając tych
zanieczyszczeń z masła :)
Tyle, że takie klarowanie to raczej spalanie masła zawczasu, zanim trafi
na patelnię.
Trzeba bardzo uważać na przepisy, jest cała masa śmiecia, dokładnie jak z
"kiełbasą słoikową" Olgi Smile.
--
Trefniś
|