Data: 2017-03-07 13:32:09
Temat: Re: Majonez
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 06.03.2017 o 23:02, Akarm pisze:
> W dniu 2016-12-09 o 12:43, Akarm pisze:
>> ukręcenie litra majonezu
>> zajęło mi 2-3 minuty. Rewelacja!
>>
> Muszę się przyznać do porażki. Kilka dni temu, zamiast majonezu
> wyszedł mi rozbełtany olej z jajkiem. Szlag mnie trafił!
>
> Ochłonąłem, poczytałem i powtórzyłem proces. Tym razem bez błędu jakim
> było zbyt szybkie podniesienie blendera. Trzeba go trzymać na dnie
> naczynia, aż majonez zacznie wychodzić spod mieszadła.
> Wydaje mi się, że takie wyjaśnienie może się komuś przydać.
A przestrzegałeś zasady, że wszystkie składniki powinny być w tej samej
temperaturze? Najlepiej pokojowej, wtedy się nie pogryzą.
Ewa
|