Data: 2018-05-29 12:57:21
Temat: Re: Margaryny antycholesterolowe
Od: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Bo to jest naukowo stwierdzone że tłuszcze zwierzęce są przyczyna
> miażdżycy. Na tym się opiera współczesna medycyna.
To nie prawda.
Holesterol , ten co się odkłada w tętnicy itp, jest produkowany pszez
wątrobę.
Za dużo tego produkuje wątroba niezdrowa.
Tłuszcze np. z prosiaka, są dla niej ciężko strawne,
dlatego wtedy gdy jesz prosiaczka, wątroba , jeśli niezdrowa, to jest
pszeciążona,
nie pracuje poprawnie, obija się, partaczy robotę
i produktem ubocznym jej spartoczonej roboty jest holesterol we krwi.
Jeśli mamy zdrową watrobę, to mięso zoologiczne jest bardzo zdrowe.
Naukowo udowodniono jedynie, że stres powoduje nadmierną produkcje
holesterolu.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )
|