Data: 2018-05-31 10:56:00
Temat: Re: Margaryny antycholesterolowe
Od: Trybun <c...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2018-05-29 o 12:57, Stokrotka pisze:
>
>> Bo to jest naukowo stwierdzone że tłuszcze zwierzęce są przyczyna
>> miażdżycy. Na tym się opiera współczesna medycyna.
>
> To nie prawda.
> Holesterol , ten co się odkłada w tętnicy itp, jest produkowany pszez
> wątrobę.
> Za dużo tego produkuje wątroba niezdrowa.
> Tłuszcze np. z prosiaka, są dla niej ciężko strawne,
> dlatego wtedy gdy jesz prosiaczka, wątroba , jeśli niezdrowa, to jest
> pszeciążona,
> nie pracuje poprawnie, obija się, partaczy robotę
> i produktem ubocznym jej spartoczonej roboty jest holesterol we krwi.
>
> Jeśli mamy zdrową watrobę, to mięso zoologiczne jest bardzo zdrowe.
> Naukowo udowodniono jedynie, że stres powoduje nadmierną produkcje
> holesterolu.
>
Prawda i nieprawda. W sprawie cholesterolu medycyna tak właściwie
dopiero raczkuje. Jak by nie było - w jednym jest zgodna - w przypadku
zagrożenia miażdżycą wszyscy lekarze zalecają dietę ubogą w tłuszcze
zwierzęce i mięso.
|