Data: 2007-08-30 18:43:45
Temat: Re: Maszyna do pieczenia chleba + chleb pieniński
Od: G...@S...Janoszka.pl (Grzegorz Janoszka)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 30 Aug 2007 09:29:23 +0200 I had a dream that Jacek Ostaszewski
<p...@o...pl> wrote:
>> Kupiłem chleb pieniński pszenno-żytni z orkiszem.
>> Piekę go w maszynie do pieczenia chleba. Niestety za każdym razem zapada
>> się i jest bardzo mocno wilgotny w środku. Próbowałem programu do chleba
>> normalnego, do pszennego, wydłużałem czas, niestety nic nie pomogło.
>> Co może być przyczyną czegoś takiego?
>NIe mam odpowiedzi, mam więcej problemów podobnych. Od czasu kiedy padła
>poprzednia maszyna i zanabyłem drogą kupna inną, z podwójnymi
>mieszadłami, zapada się każdy chleb. Eksperymenty z wodą, czasem i czym
>tam się jeszcez da - nie przyniosły pożądanych rezultatów. W wyniku
>czego maszyna do pieczenia chleba stała się
>maszyną-do-awaryjnego-pieczenia-niezbyt-dobrego-chl
eba-ale-lepszego-niż-żaden-gdy
>-sie-nie-chce-iść-do-sklepu...
Może za dużo drożdży? Chleb się może zapadać z różnych przyczyn. A w ogóle
rośnie przed tym padnięciem? Bardzo?
--
Grzegorz Janoszka
|