Data: 2016-05-23 23:06:56
Temat: Re: Naleśniki na świeżym powietrzu
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 23 May 2016 14:23:26 +0200, Wiesiaczek napisał(a):
> P.S. Zamierzam też tą płytę przetestować z mięchem, np, befsztyk lub
> karkówka, co Wy na to?
Matkoboska, a czy Ty chociaż masz pewność, z jakiej toto stali jest
zrobione? tzn czy się z niej coś nie wydziela podczas silnego ogrzewania,
wnikając w jedzenie??? może to stal nasączona olejami mineralnymi czy czymś
takim? - vide sitka do maszynki do mięsa, które kiedyś na noc położyłam dla
wysuszenia na mocno gorącej blasze mojej kuchni i ku mojemu przerażeniu
wydzielił się z nich tam jakiś tłusty smar czy olej, z którego widoczne
plamy się zrobiły na suchej, porowatej blasze - i smrodek rozgzranego
mineralnego oleju!
|