Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

« poprzedni post następny post »
Data: 2016-03-05 20:32:58
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki

"Qrczak" <q...@q...pl> wrote in message
news:56db30d9$0$699$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia 2016-03-05 19:52, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>> "Qrczak" <q...@q...pl> wrote in message
>> news:56db229c$0$690$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Dnia 2016-03-05 16:18, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
>>>> Pan Pszemol napisał:
>>>>
>>>>> Które to wędliny mają tylko kilka procen mięsa?
>>>>> I czy napewno jednakowo rozumiemy termin mięso?
>>>>> Moze chodzi o salcesony?
>>>>> Tu nie byłbym zdziwiony gdyby było tylko kilka %.
>>>>
>>>> Nie nie chodzi o salcesony (na te też mnie ktoś kiedyś w dzieciństwie
>>>> próbował namówić -- bezskutecznie).
>>>
>>> Salceson, a ozorkowy zwłaszcza, ale prawdziwy (nie za 9,99) - pysznota.
>>
>> Co nie zmienia faktu, że mięsa w nim pewnie < 2%. I o tym mowa :-)
>
> I tu zaczynają się schody.
> Sam ozór jest mięśniem, ale też podrobami.

Zgadza się, dlatego właśnie pytałem czy jednakowo rozumiemy termin
"mięso". Inaczej może bowiem rozumieć mięso producent a inaczej Ty.
Dla kucharki pomidor czy ogórek jest warzywem a dla biologa owocem.
Marchew też może być traktowana jako owoc przez ustawodawcę
gdy reguluje obrót i handel sokami marchwiowymi czy drzemikami...

>>>> MOM można rozumieć jakoi mięso,
>>>> bo przecież skrót wykłada się jako "mięso oddzielane mechanicznie".
>>>> Ale ja bym był za tym, aby w tym przypadku nie oceniać rzeczy tylko
>>>> po nazwie. Jak coś ma w składzie podane, że zawiera 40% sqry z qry,
>>>> to też bym za tradycyjnie nięsny takiego wyrobu nie uznał.
>>>
>>> Racja.
>>> Za to można mieć "Parówki cielęce" z zawartością 52% cielęciny (co
>>> jest i tak rekordem Polski, bo wszystkie inne mają dużo mniej albo
>>> tylko aromat z cielaka).
>>
>> Co stanowi resztę, 48%? Tłuszcz? Podroby? W czym to ujmuje wartości?
>
> 43% - wieprzowina.

E... no to nie widzę problemu. A Ty?

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.03 Ikselka
05.03 Ikselka
05.03 Pszemol
05.03 Ikselka
05.03 FEniks
05.03 Pszemol
05.03 Ikselka
05.03 Ikselka
05.03 stefan
05.03 Ikselka
05.03 Ikselka
05.03 Qrczak
05.03 Qrczak
05.03 Pszemol
05.03 Jarosław Sokołowski
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6