Data: 2016-03-05 20:35:44
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1d9luvgmbwiyx$.11n8g3u73lswd$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 05 Mar 2016 19:17:02 +0100, Qrczak napisał(a):
>
>> Dnia 2016-03-05 16:18, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
>>> Pan Pszemol napisał:
>>>
>>>> Które to wędliny mają tylko kilka procen mięsa?
>>>> I czy napewno jednakowo rozumiemy termin mięso?
>>>> Moze chodzi o salcesony?
>>>> Tu nie byłbym zdziwiony gdyby było tylko kilka %.
>>>
>>> Nie nie chodzi o salcesony (na te też mnie ktoś kiedyś w dzieciństwie
>>> próbował namówić -- bezskutecznie).
>>
>> Salceson, a ozorkowy zwłaszcza, ale prawdziwy (nie za 9,99) - pysznota.
>>
>>> MOM można rozumieć jakoi mięso,
>>> bo przecież skrót wykłada się jako "mięso oddzielane mechanicznie".
>
>
> Czy wiesz, jak to się "mechanicznie" robi? Lepiej, żebyś nie wiedział...
Czemu nie? https://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99so_oddzielane_
mechanicznie
|