Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

« poprzedni post następny post »
Data: 2016-03-05 20:38:58
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Dnia Sat, 5 Mar 2016 13:08:52 -0600, Pszemol napisał(a):

> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:56db21b1$0$657$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 05.03.2016 o 13:53, Jarosław Sokołowski pisze:
>>> Pani Ewa napisała:
>>>
>>>>> Obawiam się że i dziś nie jest to mielonka - to szynka prasowana,
>>>>> więc są tam duże i małe kawałki mięsa uformowane aby się do
>>>>> puszki zmieściły. Ale przyznaję, że dawno nie kupowałem...
>>>> Mógłbyś się rozczarować. Trochę rozumiem ten Twój sentyment, bo mój mąż
>>>> ma ten sam - czasami go nachodzi, żeby kupić tego krakusa, jak wpadnie
>>>> mu w oko na półce. Ale zawsze potem jest lekkie rozczarowanie, że to
>>>> jednak nie to, co w czasach dzieciństwa. A może to gusta się zmieniły?
>>> A jeśli się zmieniły, to czy chodzi o zmianę jednostkową, czy inną modę?
>>
>> Podejrzewam, że jednostkową. Ale może też być to zjawisko bardziej
>> rozpowszechnione, bo jednak obecnie wszyscy mamy większy wybór, więcej
>> różnych kulinarnych doświadczeń i coraz to inne rzeczy nam zaczynają
>> smakować.
>>
>>> Ja też w dzieciństwie lubiłem szynkę konserwową. Część powodów mojego
>>> lubienia pamiętam do dzisiaj -- w takim kwadratowym plasterku nie było
>>> widać, że to kawałek świni. W szynkach tradycyjnych z tamtego okresu
>>> przeszkadzała mi dwucentymetrowa otoczka tłuszczu. Brrr, tego to ja nie
>>> znosiłem!
>>
>> Albo te białe oczka w kiełbasach! Chyba większość ludzi, którzy byli
>> dziećmi w tamtym okresie, ma podobne przeżycia.
>
> Ja jadłem kiełbasę robioną na wsi, w domu: przechowywana w słojach
> szklanych przypominała smalec z wielkimi kawałkami mięsa wtopionymi
> w ten smalec do słoja. Przeżycia mam z dzieciństwa jak widzisz smakowite
> i chyba dzięki temu nie zaraziłem się wstrętem do tłuszczu z mediów.

Drugia wypowiedź z sensem - chyba zacznę numerować... Aż dziw, że nie
chcesz sam sobie zrobić takiej "słoikówki" i dziś. Mięso niby inne, bo
mniej tłuste, ale można słoninki dodać i jest mniamuśnie :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.03 stefan
05.03 Ikselka
05.03 Ikselka
05.03 Qrczak
05.03 Qrczak
05.03 Pszemol
05.03 Jarosław Sokołowski
05.03 Pszemol
05.03 Pszemol
05.03 Jarosław Sokołowski
05.03 Pszemol
05.03 Pszemol
05.03 Pszemol
05.03 Pszemol
05.03 Qrczak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6