Data: 2016-03-05 20:38:59
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-03-05 o 13:42, Pszemol pisze:
> Smak to ciekawa rzecz którą chyba ciężko jest oceniać wyrwaną z kontekstu.
> Jak generalnie był niedostatek wszystkiego to smakowały nam pomarańcze
> nawet takie zielone, niedojrzałe z Kuby. Teraz bym się takich nie dotknął.
A przecież sa odmiany pomarańcz, które choć dojrzałe mają zieloną (nawet
bardzo) skórę. Ot na przykład:
http://tripwow.tripadvisor.com/tripwow/ta-00cb-d2e0-
17ee
pozdr
Stefan
PS. gdy robię w domu karczek długo dojrzewający (mięso załatwiane
prywatnie), to z ok 2kilowego kawałka po 2 miesiącach dojrzewania jest
niecałe 1,5 kilo (o ile uda mi się ocalić przed kochanymi Kolegami i
niektórymi przedstawicielami rodziny).
|