Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

« poprzedni post następny post »
Data: 2016-03-05 20:35:35
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Dnia Sat, 5 Mar 2016 13:03:12 -0600, Pszemol napisał(a):

> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
> news:slrnndm71m.84f.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>> Pan Pszemol napisał:
>>
>>>> Mogę uznać, że wyrób zrolowany ze słoniny, podgardla wieprzowego,
>>>> sadła, czy czegoś jeszcze, tym jest lepszy, im więcej udało się
>>>> weń ponawkładać tłustości. Taki ma być, a jak ktoś lubi, nic mi
>>>> do tego. Ale porządna szynka nie ma być obłożona gruba warstwą
>>>> tłuszczu. Zresztą nigdy tak nie było, najlepsze są te robione ze
>>>> świni wolnobieżnej, wysportowanej, a nie stacjonarnej chlewikowej.
>>>
>>> Ale "najlepsze" w tym kontekście to takie "najlepsze dla Jarka",
>>> bo takie Ci najlepiej smakują, czy "najlepsze dla wszystkich",
>>> uniwersalnie najlepsze?
>>
>> Najlepsze dla Jarka oraz dla klasy abstrakcji, którą on wyznacza.
>> Jest to dość powszechna opinia, zatem klasa spora. Choć zdaję sobie
>> sprawę z tego, że nie jedyny to z możliwych pogląd.
>
> Cieszę się z Twojej tolerancyjności :-)))
>
>>>> A kto twierdził, że "Krakus" lepszy ponad wszystkie szynki świata?
>>> Nie wiem kto tak twierdził. Z całą pewnością nie ja.
>>> Chyba nie odczytałeś tak tych moich słów:
>>>
>>> > Czasem się skuszę na szynkę z lokalnego targu, od
>>> > lokalnej wytwórczyni, bo ta szynka smakuje normalnie.
>>
>> A ja do tych:
>>
>> Podobnie jest z wędlinami, np. szynką, którą "oszukuje się"
>> dotatkiem zmiękczaczy, co sprowadza się że jest mniej szynki
>> w szynce a więcej wody - no ale szynka lepiej wtedy smakuje
>> i nie jest "sucha" gdy jest tak "oszukana".
>
> I czyjego te słowa autorstwa?
>
>>>> No wiem, ideałem jest rolada, ale może choć wśród szynek wygrywa?
>>> Nie, rolada też nie jest ideałem. Skąd u Ciebie to ciągłe mianowanie
>>> kolejnych potraw ideałem? Ja nie o kulinarnych ideałach tu mówię :-)
>>
>> Ja na ten przykład wyszukuję np. w polskim sklepie jakiejś
>> rolady gdzie mięso z tłuszczem (słoniną?) zawinięte i pieprzem
>> oblepione i przyprawami - mniam mniam :-)))
>>
>> Jeśli ktoś ma tak wyszukane upodobania, to uznałem, że chce zdobyć
>> coś, co choćby bliskie jest ideałowi.
>
> Tak myślałem że prze-interpretowałeś :-)
>
>>> Wręcz przeciwnie: mówię o tym że różnym ludziom różne rzeczy
>>> smakują, że nie ma sensu mówić o uniwersalnych normach i wciskać
>>> ich wszystkim :-) Ja nikomu skóry kurzej wciskać nie będę - wręcz
>>> przeciwnie, jak ktoś zdjemie z kurczaka i odłoży na talerz jako odpad
>>> to chętnie zapytam czy ja mogę to zjeść i zjadam ze smakiem :-)))))
>>
>> Chyba niektórzy powinni zacząć się w tym momencie obawiać o swoją skórę.
>
> Smacznego.

Ale najpierw depilacja, Qrko!

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.03 FEniks
05.03 Pszemol
05.03 Ikselka
05.03 Ikselka
05.03 stefan
05.03 Ikselka
05.03 Ikselka
05.03 Qrczak
05.03 Qrczak
05.03 Pszemol
05.03 Jarosław Sokołowski
05.03 Pszemol
05.03 Pszemol
05.03 Jarosław Sokołowski
05.03 Pszemol
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6