Data: 2016-03-06 00:53:21
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 5 Mar 2016 16:50:39 -0600, Pszemol napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:wqwizq8o4slw$.1r3qeh5scm5bo.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sat, 5 Mar 2016 13:23:33 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:16mb8yv9u2yti$.144h5pjbeut7e$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Sat, 5 Mar 2016 09:12:46 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>>> I tu jest moim zdaniem problem, bo przecież świniak żyje po to
>>>>> aby przemienić nam ziemniaki w boczek :-))
>>>>
>>>> Nie masz pojęcia o czym mówisz, jak zwykle. "Świniaki" karmione są
>>>> obecnie
>>>> amerykańską kukurydzą, dlatego nie ma już normalnej wieprzowiny :-/
>>>> Ziemniakami to chłop dziś świnki tylko dla siebie i rodziny karmi.
>>>
>>> A co wiesz na temat różnic karmienia prosiaków kukurydzą czy ziemniakami?
>>
>> Ja??? - praktycznie wszystko, co trzeba.
>
> No tośmy pogadali... :-)
>
>> Zwłaszcza, że wychowałam się na
>> wsi i doskonale pamiętam, jak wyglądało (wygląd, smak, rodzaj i
>> rozmieszczenie tłuszczu w mięsie) smakowało mięso świnki chowanej na
>> ziemniakach. W dodatku męża mam zootechnika, on mi całe życie sporo
>> ciekawych rzeczy opowiada, na temat których Ty nie masz bladego
>> pojęcia o wyobrażeniu...
>
> No nie ukrywam że nie wiem, i dlatego pytam o to co wiesz Ty, ekspercie.
Napisałam wczesniej. No ale na Boga, epistoły naukowej Ci tu pisac nie
będę, a wiem sporo. Se poszukaj w necie.
|