Data: 2004-05-20 19:11:16
Temat: Re: Nóż do sushi...
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In <c8ibvb$sd8$1@nemesis.news.tpi.pl> Altus wrote:
> Witam,
>
> "Paul Urstein" wrote:
>> Przelecialem po net w poszukiwaniu nozy....ceny ze mozna sie
>> przewrocic... od 100 euro w gore. Czego ty wymagasz od noza do sushi?
>> Jesli ci chodzi o
> to
>> aby byl ostry tylko z jednej strony i bardzo plaski, znajdziesz o
>> wiele taniej nie podkreslajac ze chodzi o noz do sushi....
>
> No, w necie można znaleźć takie już za ok. 25USD. Jakoś w Warszawie
> nie mogę trafić na nóż _bardzo_ ostry jednostronnie i jednocześnie
> mający odpowiednią grubość, długość i szerokość. Te do filetowania są
> ostre ale za wąskie, a te zbliżone kształtem z kolei nie są
> dostatecznie ostre. Nie muszę mieć noża z wygrawerowanym napisem "do
> sushi" na szpan, tylko taki który się naprawdę nadaje.
Powiedzcie mi, co się kraje takimi nożami? Przecież suszi to gotowany
wystygły ryż?
Władysław
|