Data: 2019-02-22 17:58:33
Temat: Re: Osad w winie - Sery twarde
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2019 o 08:54 Trybun <c...@j...ru> pisze:
> W dniu 2019-02-21 o 20:10, Trefniś pisze:
>>
>> Trochę poza tematem:
>> Czy ktoś ma pomysł, dlaczego sklepy wielkopowierzchniowe tak uparcie
>> sprzedają sery żółte krojone w plastry? Małe sklepiki pewnie niedługo
>> też pójdą w tym kierunku...
>> Nie rozumiem tego pomysłu. Zwłaszcza, że to przecież degraduje nawet
>> najsmaczniejszy ser, jeśli takowy by się przypadkiem zdarzył!
>>
>
> Osobiście uważam że to jest bardzo dobra koncepcja, np potrzebna do
> śniadania określona ilość to można kupić taką ilość plasterków.
>
Kupujesz opakowanie na wagę (np. 500 g), nie konkretną ilość plasterków.
Ser w dobrym sklepie na plasterki krojone na wynos z bloku to coś zupełnie
innego. Zwłaszcza, że dobry sklep może pokroić maszynowo nawet cieniej,
niż udaje się to w domu.
Nadal uważam, że pod pozorem ułatwienia sprzedaje się mniej smaczny towar.
Bo plasterki np. z insekta są dość grube, a ser ma bardzo miękką
konsystencję dla ułatwienia krojenia.
--
Trefniś
|