Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Patelnia. Tak dla jaj Re: Patelnia. Tak dla jaj

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Patelnia. Tak dla jaj

« poprzedni post następny post »
Data: 2019-09-24 13:04:41
Temat: Re: Patelnia. Tak dla jaj
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki

W dniu .09.2019 o 12:18 FEniks <x...@p...fm> pisze:

> W dniu 22.09.2019 o 15:45, Trefniś pisze:
>>
>> Niestety, powyższy link działa tylko jako całość, zatem tu skrócony:
>>
>> https://tiny.cc/PatelnieTefal
>>
>> Bezpieczniej jest kupić nawet tanią stalową patelnię, niż taki drogi,
>> aluminiowy "wynalazek".
>
>
> Nie chce mi się czytać instrukcji użycia patelni, tym bardziej że nie
> używam Tefala. Tak źle traktuję stalową patelnię Zelmera. Nic jej się
> nie dzieje.
>
> Do jajecznicy natomiast zwykle używam patelni z powłoką ceramiczną,
> kupiłam jakąś w TKmaxx, spodobała mi się na oko, firmy nieznanej
> ("naturepan" ma na spodzie). Dobrze znosi wszelkie okrucieństwo.
>
> Nie wiem, co wątkodawca rozumie pod pojęciem przypalonej jajecznicy. Ona
> zwykle przywiera, co nie jest dla mnie jednoznaczne z przypaleniem. Od
> powłoki zależy ewentualnie, czy łatwiej patelnię potem umyć.

Rzeczywiście jajecznica przywiera, ale taka natura jajecznicy i też nie
robię z tego problemu.
Ale na pewno co przywarło - zostaje na patelni, nie zeskrobuję tego na
talerz.

W ogóle sam temat wątku jest określony jawnie przez twórcę - "dla jaj" :)
Dlatego nie dołączyłem do jajcarskiego tematu, tylko zaznaczyłem
niebezpieczeństwo ew. odkształceń.
Niech coś się wreszcie zacznie dziać na grupie.

Akurat jajecznica, czy sadzone, to niewyczerpalny temat. Ilu konsumentów,
tyle upodobań, każdy lubi inaczej.

Ja na przykład do jajecznicy muszę mieć niedokładnie wymieszane jajka,
wręcz już na patelni.
Niech smugi żółtka wyraźnie odcinają się od białka. Ale za to wszystko
ścięte w całej objętości, choć delikatnie i w niskiej temperaturze.

Ale inni wręcz miotełką do ubijania dokonują dokładnego wymieszania białka
z żółtkiem w osobnym naczyniu, co dla mnie jest już omletem bez mąki.

Jeszcze gorzej z sadzonymi - dla mnie lekko nawet zezłocone białko jest
białkiem obrzydliwie przypalonym, dyskwalifikacja.
Dla innych jajko sadzone musi mieć złotawe białko od spodu, a potrafią
wręcz tę przypaleniznę zeskrobać sobie na talerz. Obrzydliwość.

Powyższego nie traktujcie jako próbę sforsowania swojego gustu. Każdy
niech je to, co mu smakuje i niech smaży, jak lubi.

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.09 FEniks
24.09 Trefniś
25.09 Marcin Debowski
25.09 Trefniś
25.09 FEniks
25.09 d...@g...com
25.09 Trefniś
25.09 Marcin Debowski
25.09 Wiesiaczek
26.09 Animka
26.09 Stefan
26.09 Wiesiaczek
26.09 Marcin Debowski
26.09 Animka
26.09 Animka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?