Data: 2015-02-12 14:41:23
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 12.02.2015 o 14:27, Pszemol pisze:
>
> Ciekaw jestem co dla Ciebie oznacza słowo "puszysty" w odniesieniu
> do pieczywa - czy możesz podać jakiś wizualny przykład? Fotkę/film?
> Nie żebym się czepiał - ciekawi mnie, chcę się po prostu dowiedzieć :-)
Małe kurczaki są puszyste, koty czasem, bita śmietana, dobrze ubita
piana z białek, drożdżówki mogą być puszyste o ile są dobrze wyrośnięte
i niespieczone, pączki albo biszkopt.
Buła z na pierwszy rzut oka dość twardą skórą z wierzchu i powietrzną
dziurą w środku nie jest puszysta (dla mnie przynajmniej) :)
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|