Data: 2015-02-12 15:31:35
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 12.02.2015 o 14:27, Pszemol pisze:
> Ciekaw jestem co dla Ciebie oznacza słowo "puszysty" w odniesieniu
> do pieczywa - czy możesz podać jakiś wizualny przykład? Fotkę/film?
> Nie żebym się czepiał - ciekawi mnie, chcę się po prostu dowiedzieć :-)
W odniesieniu do pieczywa to ma być:
lekkie, delikatne, miękkie, wyrośnięte, ze sporą ilością powietrza
wewnątrz, ale raczej w wielu niewielkich otworach niż kilku dużych.
1.
http://lh5.ggpht.com/_7zGV45FozaY/TOYdK8Iv0eI/AAAAAA
AAFpg/H-dSWnPKdRM/s400/IMG_2037.JPG
- to jest puszyste ciasto.
2. http://i265.photobucket.com/albums/ii214/kokwaifun/I
MG_0732.jpg - to
też jest puszyste.
3.
http://www.acanadianfoodie.com/wp-content/uploads/20
11/01/IMG_0017-600x595.jpg
To ma dość puszyste wnętrze, ale zewnętrze już nie...
Coś jeszcze? ;)
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|