Data: 2015-02-12 16:03:05
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-02-12 14:41, obywatel Anai uprzejmie donosi:
> W dniu 12.02.2015 o 14:27, Pszemol pisze:
>
>>
>> Ciekaw jestem co dla Ciebie oznacza słowo "puszysty" w odniesieniu
>> do pieczywa - czy możesz podać jakiś wizualny przykład? Fotkę/film?
>> Nie żebym się czepiał - ciekawi mnie, chcę się po prostu dowiedzieć :-)
>
> Małe kurczaki są puszyste,
Duże Qry też mogą być puszyste.
> koty czasem, bita śmietana, dobrze ubita
> piana z białek, drożdżówki mogą być puszyste o ile są dobrze wyrośnięte
> i niespieczone, pączki albo biszkopt.
> Buła z na pierwszy rzut oka dość twardą skórą z wierzchu i powietrzną
> dziurą w środku nie jest puszysta (dla mnie przynajmniej) :)
Co do reszty się nie wypowiadam.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|