Data: 2009-02-12 22:12:14
Temat: Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału
Od: Panslavista <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 12 Lut, 13:13, Jan Werbiński <j...@j...com>
wrote:
> Jak przechowywać mąkę żytnią i pszenną z pełnego przemiału, razową itp?
> Podobno tłuszcz jełczeje i maksymalna jej trwałość to 3-6 miesięcy.
> Niestety nie da się kupić tanio małej ilości takiej mąki. W sklepie to
> powyżej 4 zł za kg żytniej + dużo paliwa na poszukiwania sklepu. Zakup 6 kg
> w sklepie kosztuje mnie więcej niż 30 kg w młynie. Zatem kupiłem w tym
> drugim i nie wiem co z tą mąką zrobić, żeby przedłużyć jej trwałość.
>
> --
> Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> Prywatnahttp://www.janwer.com/
> Nasza siechttp://www.fredry.net/
Na stronie (linki) znajdziesz pojemniki większe i mniejsze - nadajace
się do zimnych i gorących środowisk, a także z metalu:
http://sklep.gastromer.pl/
http://sklep.gastromer.pl/prod/161205_6976.php
|