Data: 2009-02-12 18:14:10
Temat: Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału
Od: Jan Werbiński <j...@j...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gn1ns8
> Kup worek gęsto tkany, mąkę przesiej przez gęste sito i rozsyp na stołach
> w suchym pomieszczeniu, trzeba ją wysuszyć. Po wysuszeniu wsypać do worka
> i przechowywać w chłodnym ale suchym pomieszczeniu - raz na jakiś czas
> powtórzyć te czynności. Sianie napowietrza mąkę (mąka oddycha, podobnie
> kasze) oraz usuwa szkodniki - dorosłe a nawet jajka... Ale to z mąką
> drobnego przemiału razowe wysuszyć zapakować do woreczków i w zbiorczym
> worku wsadzić do zamrażarki...
Myślałem właśnie o zamrażarce. A jak taka mąka później wygląda? Nie bryli
się? Kwasi się dobrze?
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|