Data: 2009-02-12 22:31:58
Temat: Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału
Od: Panslavista <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 12 Lut, 19:14, Jan Werbiński <j...@j...com>
wrote:
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gn1ns8
>
> > Kup worek gęsto tkany, mąkę przesiej przez gęste sito i rozsyp na stołach
> > w suchym pomieszczeniu, trzeba ją wysuszyć. Po wysuszeniu wsypać do worka
> > i przechowywać w chłodnym ale suchym pomieszczeniu - raz na jakiś czas
> > powtórzyć te czynności. Sianie napowietrza mąkę (mąka oddycha, podobnie
> > kasze) oraz usuwa szkodniki - dorosłe a nawet jajka... Ale to z mąką
> > drobnego przemiału razowe wysuszyć zapakować do woreczków i w zbiorczym
> > worku wsadzić do zamrażarki...
>
> Myślałem właśnie o zamrażarce. A jak taka mąka później wygląda? Nie bryli
> się? Kwasi się dobrze?
>
> --
> Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> Prywatnahttp://www.janwer.com/
> Nasza siechttp://www.fredry.net/
http://sklep.gastromer.pl/prod/064990_6414.php przy większych
potrzebach - widziałem także z zamkiem.
|