Data: 2017-05-21 12:19:16
Temat: Re: Pyszny biały ser.
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .05.2017 o 12:11 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>
>>
>> Spróbuj choć raz _nie_ _gotować_ słodkiego mleka, nie zniszczysz jego
>> białek
>
> Książkowy przepis na twaróg dla niemowlęcia:
>
> Zagotuj 1 1/2 szklanki mleka, przelej do szklanego lub kamionkowego
> naczynia,
> ostudź i zakwaś śmietaną lub zsiadłym mlekiem. Dokładnie wymieszaj i
> pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu. Po 24 godzinach, wlej
> pozostałe
> wrzące mleko i wymieszaj. Przestudzić.(...)
Podaj namiary na tę książkę :)
Bo ja na razie widzę bezrozumne bicie piany: "TYLKO mój przepis jest
dobry".
Pozwól, że nie będę zawstydzał Cię innymi książkowymi przepisami, bo od
zawsze w księgach rozprawia się z poglądami z innych ksiąg.
--
Trefniś
|