Data: 2017-05-21 12:13:42
Temat: Re: Pyszny biały ser.
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .05.2017 o 12:05 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .05.2017 o 07:00 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>> Roman Rogóż
>>>>> Tu nie chodzi o to ser, ale o hobby. Jak z wędkarstwem albo
>>>>> winiarstwem
>>>>>
>>>>
>>>> Nie, akurat "tu" chodzi o SER. Żadne tam hobby.
>>>> Ser biały z masowej produkcji ZAWSZE jest zbyt kwaśny i ma zbyt ścięte
>>>> białko. Jest kwaśną, twardą i rozsypującą się, ciężkostrawną bryłą
>>>
>>> Albo przeciwnie - przekwaszoną, nieodciśniętą z serwatki bryłą ledwie
>>> trzymających się razem gruzełków, pływającą w tejże serwatce.
>>
>> Ikselka, przestań już obijać się o ściany jak pijak.
>> Najpierw krzyk "ZAWSZE jest zbyt kwaśny i ma zbyt ścięte białko",
>> ale już za chwilę "Albo przeciwnie".
>> :)
>>
>> Spróbuj choć raz _nie_ _gotować_ słodkiego mleka, nie zniszczysz jego
>> białek, co z takim krzykiem krytykujesz!
>>
>>
>
> Nie wiesz, o czym piszesz.
Nabierzesz doświadczenia w produkcji twarogu, zrozumiesz, co pisałem. I co
Ci doradzałem.
Za wiadro pomyj nie musisz przepraszać.
--
Trefniś
|