Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!eternal-september.or
g!feeder.eternal-september.org!.POSTED!not-for-mail
From: Wiesiaczek <c...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Robienie wody z mózgów młodzieży
Date: Fri, 31 Mar 2023 16:07:48 +0200
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 46
Message-ID: <u06pfk$1eiau$1@dont-email.me>
References: <tvms0t$26j64$2@dont-email.me>
<6426aa48$0$19614$65785112@news.neostrada.pl>
<u06oi1$1e950$1@dont-email.me>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Fri, 31 Mar 2023 14:07:48 -0000 (UTC)
Injection-Info: dont-email.me; posting-host="15fee23ff5ff2c6ee838fc60febb8fc3";
logging-data="1526110";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX1/Ts4giHrZZnesuCHZZVOfHsVlOlMH2WWM="
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:102.0) Gecko/20100101
Thunderbird/102.4.2
Cancel-Lock: sha1:XtAM27p7oDzz3xp0/l1isQgksPY=
In-Reply-To: <u06oi1$1e950$1@dont-email.me>
Content-Language: pl-PL
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:383826
Ukryj nagłówki
W dniu 31.03.2023 o 15:52, Wiesiaczek pisze:
> W dniu 31.03.2023 o 11:39, Trybun pisze:
>> W dniu 25.03.2023 o 14:13, Wiesiaczek pisze:
>>> https://pysznosci.pl/najdziwniejsze-dania-kuchni-prl
-u-dzis-na-sama-mysl-o-nich-wiele-osob-ma-ciarki/
>>>
>>> Nie cytuję bo długie, ale autor albo jest chory, albo mu płacą za
>>> pisanie głupot.
>>> No, wspomnę tylko, że uważa dzisiejsze parówki za lepsze niż w PRL-u
>>> a czerninę za najgorszą zupę świata.
>>>
>>> Na koniec poleca jakieś pierogi z kukurydzą jako przysmak!
>>> To polityczne zlecenie czy co?
>>> Chyba to GMO mózg mu uszkodziło!
>>>
>>> Ja nie lubię sosu chrzanowego, a czerniny nigdy nie jadłem, ale nie
>>> przyszło by mi do głowy pisanie takich bzdur!
>>>
>>
>> Właśnie, o co temu debilowi kulinarnemu chodzi naprawdę, z takim
>> nastawianiem powinien zajmować się polityką i urabianiem słuchacza
>> bajkami o wyższości kapitalizmu nad socjalizmem, a nie kuchnią. Jak
>> już zresztą kiedyś to pisałem, dwie dzisiejsze rzeczy przebijają PRL -
>> kaszanka i wóda, ...
Co do wódy to się nie zgodzę. Jest przede wszystkim słabsza, a tym samym
trudno ocenić jakość, w końcu po czym mam boleć głowa? :)
No, ale sprzedaliśmy zakłady spirytusowe Francuzom i innym to teraz
robią kolorowe, pedalskie wyborowe czy inne tradycyjne ale spieprzone wódki.
Piszę z pamięci, bo wódki sklepowej nie pijam, za to piję whisky,
ostatnio Label 5, ale to z małżą do podwieczorku. Na większe spotkania
serwuję własny bimberek, który przebija wszystkie wódki. Moi goście
chwalą również i nikt nigdy nie powiedział, że nazajutrz bolała go
głowa. A to już coś!
Znam też w Warszawie lokal, gdzie podają podobnie dobry bimber (i inne
dobre rzeczy), ale nie chcę tu robić reklamy :)
--
Wiesiaczek - dziś z DC
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
Niech żyje POLEXIT! I salwa Ukrainie!
|