Data: 2005-03-20 09:27:52
Temat: Re: Rosół z kury
Od: "batory" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maciek" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:s0ium0mq1mni$.t7imyag5fuss.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 19 Mar 2005 12:12:35 +0100, Waldemar napisał(a):
>
> > pewnie po to, by ładniej wyglądało. Te szare frendzle nie są trujące,
> > ale wyglądają szalenie nieapetycznie.
>
> Szumujac rosol wywalasz do scieku spora czesc jego wartosci odzywczej.Ale
> to oczywiscie sprawa indywidualnych preferencji.
>
E, tam, to było takie komunistyczne bredzenie w czasach ogólnego niedoboru
wszystkiego. Rosół tak czy inaczej ma niewielkie wartości odżywcze. Ma tylko
smak i wygląd. Nawet najsmaczniejszą szarą breję gorzej się jednak je niż
piękny złocisty, przjrzysty płyn.
Pozdrówka - Agnieszka
P.S. - za komuny radzono te szare farfocle (czyli szumy) dodawać do sosu do
mięsa, coby się nie zmarnowały.
|