Data: 2012-08-19 14:27:25
Temat: Re: Roztwór do piersi z kurczaka
Od: maksjanka <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-08-19 15:57, Ed pisze:
> Po prostu głupio mi kupować w sklepie 1 pierś parę razy w tygodniu, .
??? dlaczego???
> pomijając już, że to jest trochę upierdliwe, a upieczenie wymoczonej w
> jakimś mniej stężonym roztworze niż do peklowania innych mięs powinno
> być lepsze niż upieczenie odleżałych w lodówce na sucho przez parę dni.
> Przynajmniej tak mi się wydaje.
ja kupuję piersi właśnie dlatego, że godzinka w dowolnej przyprawie i
jest git
> Nawet jeśli mięso wieprzowe jest "twardsze" to jednak drób to też mięso
> i nie bardzo rozumiem, czemu prócz powodów podyktowanych ewentualnymi
> stereotypami nie powinno się peklować czy coś tam drobiu?
bo nie ma potrzeby? :))
[...}
> Prawdę mówiąc, wolałbym zaadaptować sobie przepis na marynatę do mięsa
> czyjś sprawdzony, niż jakiś z netu, bo na te z netu to już kilka razy
> się naciąłem.
ilu netowiczów- tyle sprawdzonych przepisów :)!
spróbuj, zamiast marynować na tydzień- codziennie co innego :)
|