Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!no
t-for-mail
From: Paulinka <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sernik z Marsa
Date: Tue, 21 Dec 2010 21:06:39 +0100
Organization: ATMAN
Lines: 38
Message-ID: <ier1cp$93f$7@node1.news.atman.pl>
References: <iejdeq$fv1$2@node1.news.atman.pl>
<1...@4...net>
<4d0fc2c0$0$27039$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@4...net>
<ier089$93f$2@node1.news.atman.pl>
<4fzlv5e4t6m3$.1lva3bx36oqeo.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: nat3.finemedia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1292962009 9327 188.122.20.27 (21 Dec 2010 20:06:49 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 21 Dec 2010 20:06:49 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
In-Reply-To: <4fzlv5e4t6m3$.1lva3bx36oqeo.dlg@40tude.net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:332566
Ukryj nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 21 Dec 2010 20:47:11 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Mon, 20 Dec 2010 21:55:45 +0100, medea napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2010-12-20 21:39, Ikselka pisze:
>>>>> Dnia Sat, 18 Dec 2010 23:43:32 +0100, Paulinka napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Witam,
>>>>>>
>>>>>> Porywam się trochę z motyką na słońce i zamierzam na święta zrobić ciasto.
>>>>>> (...)
>>>>> To, co opisujesz, to nie jest ciasto.
>>>>>
>>>>>> przywieźć na święta do domu coś słodkiego
>>>>>> wykonanego moimi rekami i innowacyjnego :)
>>>>> O właśnie - to jest "coś słodkiego", innowacyjność też raczej
>>>>> problematyczna, są setki podobnych ciapanin. Nie nazywaj tego ciastem.
>>>> Dałabyś spokój...
>>> Ja tylko... OPONUJĘ przeciw błędnej terminologii. Widzę, że tutaj nikt tego
>>> nie robi - to zupełnie coś innego, niż w przypadku SYROPU (nie cukrowego)
>>> 3-)
>> Ty jesteś tutaj ekspertem od terminologii? Nie wiedziałam. Sorry.
>
> O, nie, nie tylko ja - są tu też spece od syropu cukrowego.
Twoje gruszki to na moje oko zwykły mocniej stężony kompot. Znam ten
smak. Nie jest to słodki ulepek.
Co roku tak się u mnie w domu robi antonówki, śliwki, brzoskwinie i
gruszki właśnie.
Co nie zmienia faktu, że czepiłaś się niepieczonego ciasta nazywając je
słodką ciapaniną. Jak zatem nazwiesz sernik na zimno?
--
Paulinka
|