Data: 2005-09-18 22:51:27
Temat: Re: Sos do spaghetti
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le lundi 19 septembre 2005 ? 00:40:15, dans <dgkqch$p5$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
>>> Jest wiele prostych sosow. Na szybko mozesz chwilke podsmazyc na oliwie z
>>> oliwek Extra Vergine (!!)
>>
>> bzdura, przepraszam
> Dlaczego bzdura???? Czesto bywam we Woszech, tak sie tam nauczylem, sam
> czesto robie to w domu i jest smaczne?
> Jakies konkrety, dlaczego bzdura??
nie bierz tego osobiscie. pare razy o tym pisalam : smazenie na oliwie
wyciskanej na zimno w celu zachowania olejkow aromatycznych (extra
virgin) jest bez sensu. placisz wyzsza cene od normalnej oliwy
poniewaz jest wyciskana na zimno i pozybywasz sie tego w czasie
smazenia :-(
wlosi to juz dawno zrozumieli i nikt na extra virgin nie smazy (chyba
ze nie ma innej oliwy pod reka).
Ewcia
--
Niesz
|