Data: 2005-09-18 22:56:48
Temat: Re: Sos do spaghetti
Od: "Marcin" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dobrze, zgadzam sie ze sie pozbawia pewnych wlasciwosci oliy,ale nie jest to
zbrodnia i potrawa na tym nie traci,a nawet zyskuje porownujac np smazenie
na oleju slonecznikowym. Od przynajmniej 10-12 lat innej oliwy nie kupilem,
a zapach samzacego sie czosnku na oliwie EV jest niepowtarzalny i aromat
potrawy rowniez (mimo,ze moze traci jakies wlasciwosci). Zanm duzo Wlochow,
Hispzanow lub Grekow ktorzy tez nie wyobrazaja sobie smazenia lub duszenia
na innym rodzaju tluszczu!!
Pozdrawiam,
Marcin
Użytkownik "Marcin" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dgkqch$p5$1@inews.gazeta.pl...
> Dlaczego bzdura???? Czesto bywam we Woszech, tak sie tam nauczylem, sam
> czesto robie to w domu i jest smaczne?
>
> Jakies konkrety, dlaczego bzdura??
>
> Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal w wiadomosci
> news:5845877373$20050919003758@ewcia.kloups...
>>
>> Le lundi 19 septembre 2005 ŕ 00:29:38, dans
>> <dgkpoi$slh$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
>>
>>> Jest wiele prostych sosow. Na szybko mozesz chwilke podsmazyc na oliwie
>>> z
>>> oliwek Extra Vergine (!!)
>>
>> bzdura, przepraszam
>>
>>> Drugi wariant, to pesto (nie bede ci wyjasnial,sam poszukaj), sos ze
>>> swiezych borowikow, swiezego lososia, albo swiezych lisci szpinaku i
>>> kilku
>>> zabkow czosnku i wiele innych sosow, sam zaimprowizuj. Wszystko na bazie
>>> oliwy Extra vergin
>>
>>
>> takoz...
>>
>>
>> Ewcia
>>
>> --
>> Niesz
>>
>
>
|