Data: 2016-09-07 02:46:46
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-09-06 o 17:02, Jarosław Sokołowski pisze:
> Animka pisze:
>
>> W dniu 2016-09-06 o 14:58, Trybun pisze:
>>> W dniu 2016-08-21 o 22:44, Animka pisze:
>>>> W dniu 2016-08-21 o 11:09, Trybun pisze:
>>>>> W dniu 2016-07-21 o 11:23, s...@g...com pisze:
>>>>>> Próbował ktoś? Ma to sens?
>>>>>
>>>>> Próbowałem chyba ze wszystkiego, i jak dla mnie to żaden nie ma
>>>>> sensu. Raczej śmierć głodowa niż zażerane się ze smakiem surowym
>>>>> mięsem z czegokolwiek ono by nie było.
>>>>>
>>>> Moja siostra ciągle robi kotlety (trochę je tłucze tłuczkiem) z
>>>> tuszek kurczaka. Ja już na to nie mogę patrzeć. Wolę mielonego z
>>>> innego mięsa lub tradycyjnego schabowego. Nawet do chleba na kolację
>>>> lubię.
>>>>
>>> Jasne, dzisiejszy kurczak w Polsce to przeważnie KURCZAK tylko z
>>> nazwy. Pomyśleć że zupełnie nie tak dawno smakosze gotowali rosół z
>>> kurczaka.
>> Już nie pamiętam kiedy jadłam rosół z kury, chyba jako dzieciak.
> Chłop jadł wtedy, gdy sam był chory, albo kura była chora.
> A krupnik jadł niedogotowany.
>
LOL:-)
--
animka
|