Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tiramisu-jaka śmietana? Re: Tiramisu-jaka śmietana?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Tiramisu-jaka śmietana?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.man.poznan.pl!n
ewsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tiramisu-jaka śmietana?
Date: Sun, 19 Oct 2003 17:51:46 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <bmubml$jnt$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <tR8kb.70323$Lo.1193499@news.chello.at>
<4...@n...onet.pl> <bmrltg$li8$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pk25.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1066578455 20221 213.76.106.25 (19 Oct 2003 15:47:35
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 19 Oct 2003 15:47:35 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176818
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:bmrltg$li8$1@news.onet.pl...
>
> > A jakbym ubiła kremówkę 30% i wymieszała delikatnie
> > z tym kremem? Pomożcie.
>
>
> myśle, że byłoby idealnie i ciasto będzie cudownie puszyste :) Jeśli Ci
> wyjdzie, to daj przepis , chetnie wypróbuje tiramisu z bitą śmietaną. Oj,
to
> dopiero będzie niezdrowe ;))))
>
>
> Sasannnka

Jakie ciasto?! Tam zadnego ciasta nie ma, tylko biszkopty. A tak w ogole to
dodawanie smietany do tiramisu to dziwaczny pomysl. Po co? Nie jest to
zgodne ze sztuką (niektorzy tak oszukuja zeby rozrzedzic tluszcz, jak sie
bardzo przejmuja liczeniem kalorii). Dodanie smietany po pierwsze: zmienia
smak na mniej "tiramisowy"; po drugie: zmienia konsystencje na mniej spoista
(wiecej wody!).
A jak sie nalezycie ubije i jajka i calosc z mascarpone, to wychodzi bardzo
puszyste. Warunek: ubijac dosc dlugo wykonujac mikserem albo trzepaczka
koliste ruchy od dna naczynia ku gorze.

Agata Solon, naturalna bojowniczka o jakosc Tiramisu


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.10 Magdalena Witkowska
19.10 Agata Solon
20.10 Milena
20.10 Milena
20.10 Magdalena Witkowska
20.10 Magdalena Witkowska
20.10 Krysia Thompson
20.10 Magdalena Witkowska
20.10 Krysia Thompson
20.10 winnie
21.10 Agata Solon
21.10 Agata Solon
22.10
22.10 Mariusz \(Maniek\) Milobedzki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"