Data: 2003-10-19 15:54:56
Temat: Re: Tiramisu-jaka śmietana?
Od: "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jakie ciasto?!
ciasto w tym wypadku = deser caly. Skróty myślowy
>Tam zadnego ciasta nie ma, tylko biszkopty.
wiem
>A tak w ogole to
> dodawanie smietany do tiramisu to dziwaczny pomysl.
hmm... dodawanie do rosolu imbiru to pewnie dla Ciebie tez dziwaczny pomysl.
Ale z dziwacznych pomyslow rodza sie nowe , pyszne przepisy. Tu zmienisz,
tam zmienisz, 10 razy udoskonalisz i voila!
> Nie jest to
> zgodne ze sztuką
widać ta konkretna grupowiczka nie planuje robic czegokolwiek ze sztuka.
Chce zrobic cos nowego, pysznego. Z pewnoscia dodawanie do szarlotki
kawalkow gruszek i maki razowej nie jest zgodne ze sztuka, ale efekt powala
:)
Ale z drugiej strony oczywiście masz rację. Jeśli chcemy zrobić autentyczne
tiramisu, nie dodajemy śmietany. Ale ja na tiramisu sie az tak nie znam, bo
jak zjadlam to oryginalne, o bylo dla mnie 2x za slodkie ;)
Pozdrawiam
Sasannka
|