Data: 2003-10-18 15:56:47
Temat: Re: Tiramisu-jaka śmietana?
Od: "zefirka" <z...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Milena" <m...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4850.000000bb.3f915964@newsgate.onet.pl...
> A ja mam w przepisie oprócz mascarpone oczywiście, również 25 dkg bitej
> śmietany. Jak to rozumieć? A jakbym ubiła kremówkę 30% i wymieszała
delikatnie
> z tym kremem? Pomożcie.
Spotkalam sie ze szkola ze do tiramisu sam serek powinien wystarczyc i nie
dodaje sie zadnej smietany. No ale nie bede o to kruszyc kopii ;) Mascarpone
sam w sobie jest bardzo tlusty, taki maslano-smietankowy wlasnie i
zastanawiam sie czy dodanie do niego tlustej kremowki nie przedobrzy sprawy.
No ale moze taka kombinacja tez wyjdzie dobrze. Pochwal sie rezultatami :)
|